Mały weekend, czyli środa z surówką z octem jabłkowym
Smak tkwi w szczegółach. Właśnie nie diabeł, bo do tego szatańskich sztuczek nie potrzeba, aby - w tym przypadku surówka - błyskawicznie zmieniła swoje oblicze, i to na lepsze. Tym czynnikiem w mojej dzisiejszej surówce jest tytułowy ocet jabłkowy. Idealna na przegryzkę czy jako dodatek do głównego posiłku.
Weekendowa surówka z papryką i octem jabłkowym
Składniki (porcja dla dwóch osób):
- 0,5 kg kapusty
- duża marchew
- pół czerwonej papryki
- ogórek zielony
- 100 g. selera
- jeden mały por
- ocet jabłkowy
- cukier, sól,
- koperek
Kapustę, marchewkę, paprykę, seler, pora i ogórka ścieramy na tarce o małych oczkach. Warzywa mieszamy w misce, dodajemy dwie łyżeczki octu, doprawiamy solą (szczypta) i cukrem (pół łyżeczki). Dekorujemy koperkiem .
Delektujemy się :)
Komentarze
Prześlij komentarz