Minestrone po polsku, zupa jarzynowa z kurkumą
Prawdziwie pożywny obiad - tak określiłabym dzisiejszy przepis. Nie jest pracochłonny, choć wielość składników może sprawiać takie wrażenie. o ważne, nie wrzucajmy ziół podczas gotowania zupy, bo wrzątek odejmie z nich cenną witaminę C.
Zupa jarzynowa z lubczykiem i kurkumą
- 150g kaszy jaglanej
- 150g kaszy gryczanej niepalonej
- 3 litry wody
- jeden poporcjowany brokuł
- jeden poporcjowany kalafior
- dwie duże marchewki (kostka)
- żółta fasolka szparagowa
- kg ziemniaków (kostka)
- 5 cm. pora pokrojonego
- mały korzeń pietruszki
- koperek
- pietruszka
- pieprz ziołowy
- kurkuma
- sól
Wodę zagotowujemy i wsypujemy warzywa oraz kasze - wszystko gotujemy do uzyskania miękkości. Po ugotowaniu dodajemy przyprawy oraz zioła. Mniam!
Zupa jarzynowa z lubczykiem i kurkumą
- 150g kaszy jaglanej
- 150g kaszy gryczanej niepalonej
- 3 litry wody
- jeden poporcjowany brokuł
- jeden poporcjowany kalafior
- dwie duże marchewki (kostka)
- żółta fasolka szparagowa
- kg ziemniaków (kostka)
- 5 cm. pora pokrojonego
- mały korzeń pietruszki
- koperek
- pietruszka
- pieprz ziołowy
- kurkuma
- sól
Wodę zagotowujemy i wsypujemy warzywa oraz kasze - wszystko gotujemy do uzyskania miękkości. Po ugotowaniu dodajemy przyprawy oraz zioła. Mniam!
Komentarze
Prześlij komentarz