Do fast & eat slow, czyli tradycyjna zapiekanka z pieczarkami
Ilekroć przechodzę obok z zapiekankami i czuję ten charakterystyczny zapach, mam ochotę taką schrupać. Na szczęście ieczęsto ulegam pokusie na miejcu, a przynoszę ja do domu - najlepiej razem ze składnikami ;)
PS Zapiekanka taka może być idealnym miejscem do ułożenia keczupowego napisu z wiadomością dla zajadacza :)
Zapiekanka klasyczna z serem i pieczarkami
Składniki (porcja dla 2 osób):
- jedna prostokątna bułka pszenna
- 100g pieczarek
- 200g startego żółtego sera
- trochę tartej cebuli
- keczup
- sól, pieprz
Bułkę (jak najdłuższą) przekrajemy na pół i wykrawamy z niej kształtny prostokąt. Polewamy keczupem. Pieczarki miażdżymy widelcem i nakładmy na bułki, posypujemy wszystko startym serem, solą i pieprzem.. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego a 150 stopni na 10-12 minut. Podajemy z keczupem i cebulką.
PS Zapiekanka taka może być idealnym miejscem do ułożenia keczupowego napisu z wiadomością dla zajadacza :)
Zapiekanka klasyczna z serem i pieczarkami
Składniki (porcja dla 2 osób):
- jedna prostokątna bułka pszenna
- 100g pieczarek
- 200g startego żółtego sera
- trochę tartej cebuli
- keczup
- sól, pieprz
Bułkę (jak najdłuższą) przekrajemy na pół i wykrawamy z niej kształtny prostokąt. Polewamy keczupem. Pieczarki miażdżymy widelcem i nakładmy na bułki, posypujemy wszystko startym serem, solą i pieprzem.. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego a 150 stopni na 10-12 minut. Podajemy z keczupem i cebulką.
Komentarze
Prześlij komentarz