Jak u Mamy, czyli purée ziemniaczane z koperkiem
Niezawodny, prosty i szybki sposób na letni i lekki obiad? Jajko z ziemniaczkami - dziś w odsłonie sadzonej z purée. A jeśli komuś tradycja nie wystarcza, polecam dodanie selera (lub marchewki) i utłuczenie go razem z ziemniakami. Tego dania nie wyobrażam sobie bez świeżego koperku, docenianego już w starożytności, a według Biblii służącego kiedyś jako... środek płatniczy. Dziś to raczej bogactwo zdrowia, ale przecież wiadomo, że zdrowie jest bezcenne i za żaden koper go nie kupisz. ;)
Jajko z purée ziemniaczanym
Składniki:
Jajko z purée ziemniaczanym
Składniki:
- 2 jajka sadzone
1 kg ziemniaków - 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka masła
- garść posiekanego koperku
- sól
Komentarze
Prześlij komentarz