Z dzikiej Amazonii, czyli sałatka z kiełkami i proszkiem acai
Jagody acai podbijają ostatnio kulinarny świat - do niedawna znane tylko rdzennym mieszkańcom Amazonii, dziś można spotkać je w formie soków, koktajli, kaw, tabletek, powlekanych kapsułek, proszku czy suszu. Ze względu na właściwości lecznicze i odżywcze, te owoce prawie 20-mtrowych palm brazylijskich, szybko zyskały popularność i uznanie dietetyków. W przepisie wykorzystałam proszek z acai od firmy D'EKO
Sałatka z kiełkami i proszkiem acai
Składniki:
- sałata masłowa
- ser feta z ziołami
- kiełki
- 2 pomidory malinowe
- proszek z acai
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sałatę porwać w palcach, skropić oliwą, połączyć z serem, pomidorami pokrojonymi w kostkę i kiełkami. Posypać łyżeczką proszku z acai i przyprawić.
Sałatka z kiełkami i proszkiem acai
Składniki:
- sałata masłowa
- ser feta z ziołami
- kiełki
- 2 pomidory malinowe
- proszek z acai
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Sałatę porwać w palcach, skropić oliwą, połączyć z serem, pomidorami pokrojonymi w kostkę i kiełkami. Posypać łyżeczką proszku z acai i przyprawić.
Komentarze
Prześlij komentarz