Creamy love czyli krem serowo-cebulowy
Dawno na Cud Foodzie nie gościła żadna zupa - a przecież mamy sezon zimowy, kiedy są one szczególnie pożądane; sycące, rozgrzewające i będące źródłem wielu witamin. Zupa krem serowo-cebulowa zawiera dużo wapnia, które bardzo łatwo trawimy ze względu na zawartość sera.
Krem serowo-cebulowy
Składniki:
- serek topiony ementaler - 2 szt.
- serek topiony z szynką - 1 szt.
- czosnek - 3 ząbki
- cebula - 2 szt.
- bulion warzywny - 400 ml
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- czosnkowe grzanki
Serki topione kroimy na kawałki. Czosnek drobniutko siekamy, cebulę kroimy w drobne piórka. Gotujemy bulion, odstawiamy z ognia. Dodajemy serki topione, czosnek i cebulę. Ucieramy blenderem na gładki krem. Ponownie wstawiamy na ogień i gotujemy około 10 minut. Doprawiamy solą , pieprzem i natką pietruszki. Podajemy z czosnkowymi grzankami.
Komentarze
Prześlij komentarz