Słodycz relaksu, czyli cukiernia Chillout Cafe, Warszawa
Ponad rok temu warszawski Grochów zyskał kolejny argument, aby go częściej odwiedzać - wraz z początkiem 2014 otworzyła się tu cukiernia Chillout Cafe. Mały lokalik oprócz kilku stolików w środku, posiada ogródek, w którym w sezonie letnim można wypić kawę herbatę i zjeść coś słodkiego - oprócz ciasta można ochłodzić się koktajlem czy deserem lodowym. Ale to właśnie wyroby cukiernicze grają tu pierwsze skrzypce.
Z ciastowych przekąsek mieliśmy przyjemność spróbować eklerki z czekoladą (świetne wyważona słodkość bitej śmietany i czekolady) oraz wersji z kremem, w którym dało się wyczuć nutę ajerkoniaku, posypane cukrem pudrem. Wersję drugą polecamy smakoszom słodszych ciastek.
Tortoletka z owocami i kremem budyniowym oraz kremówka przywiodły na myśl słodkie wspomnienia dzieciństwa.
Hitem został jednak ptyś w wersji mini - taki rozmiar oraz zamknięte ciasto pozwalają cieszyć się smakiem bez potrzeby zastanawiania, ja je ugryźć, żeby się nie pobrudzić.
Z ciast spróbowaliśmy dwóch rodzajów serników, które da się określić tytułem "jak u babci", a tym, którzy są znudzeni standardowymi słodkościami polecamy ciasto truflowe i orzechowca.
Z ciastowych przekąsek mieliśmy przyjemność spróbować eklerki z czekoladą (świetne wyważona słodkość bitej śmietany i czekolady) oraz wersji z kremem, w którym dało się wyczuć nutę ajerkoniaku, posypane cukrem pudrem. Wersję drugą polecamy smakoszom słodszych ciastek.
Tortoletka z owocami i kremem budyniowym oraz kremówka przywiodły na myśl słodkie wspomnienia dzieciństwa.
Hitem został jednak ptyś w wersji mini - taki rozmiar oraz zamknięte ciasto pozwalają cieszyć się smakiem bez potrzeby zastanawiania, ja je ugryźć, żeby się nie pobrudzić.
Z ciast spróbowaliśmy dwóch rodzajów serników, które da się określić tytułem "jak u babci", a tym, którzy są znudzeni standardowymi słodkościami polecamy ciasto truflowe i orzechowca.
Dane cukierni:
Szaserów 106, Praga, Warszawa
Komentarze
Prześlij komentarz