Quick and easy, czyli omlet z pieczarkami
Od czasu do czasu na śniadanie trzeba zjeść omlet. To fakt, któremu z M. się nie sprzeciwiamy. Nawet jeśli jest mało czasu rano, to na pewno warto wygospodarować sobie kwadrans na celebrowanie pierwszego posiłku dnia.
Omlet z pieczarkami
Składniki (na dwa omleciki)
- trzy jajka
- ogórek pokrojony w półplastry
- kilka plasterków pieczarek
- pół cebuli pokrojonej w ćwiartki
- kilka listków rukoli
- pieprz mielony
- sól
- masło
Najpierw wbijamy jajka do miski i łączymy je z solą jakiś czas mącąc. Kiedy połączą się w jednolitą masę, nakładamy ją na rozgrzane masło na patelni. Następnie kładziemy pieczarki, ogórka oraz cebulę, posypujemy przyprawami i czekamy aż masa się zetnie. Wtedy odwracamy na drugą stronę na pół minuty, wykładamy. Podajemy z rukolą.
Komentarze
Prześlij komentarz