Biało i lekko, czyli twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Coś lekkiego, coś pysznego, coś do wszystkiego... Oto twarożek z dodatkami. Można go dołączyć do pieczywa, ziemniaków, sałatki, jako farsz do rozmaitych dań. Twarożek na słodko jest świetny natomiast jako nadzienie do pączków czy naleśników. Oprócz walorów smakowych, jest przede wszystkim źródłem pełnowartościowego białka, wapnia, a do tego jest lekkostrawny i niskokaloryczny.
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Składniki:
- 500 g sera białego twarogowego śmietankowego
- 100 g rzodkiewek
- szczypiorek
- 2 łyżki serka śmietanowego
- sól, pieprz
- szczypiorek
- 2 łyżki serka śmietanowego
- sól, pieprz
Rzodkiewki kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Rozgniatamy widelcem twaróg, dodajemy serek i mieszamy ze wszystkim aż powstanie gładka masa.
Komentarze
Prześlij komentarz