Małe gotowanie, czyli kotlety serowe z żurawiną

Są takie małe grzeszki kulinarne, na które od czasu do czasu warto się skusić nie dla zdrowia, ale (tylko i wyłącznie) dla walorów smakowych. Jednym z nich ą właśnie kotlety serowe, które zachwycają makiem, zapachem i łatwością przygotowania. Doskonałe z żurawiną, ale i wszelkimi gęstszymi sosami.





Kotlety serowe z żurawiną

  • 1/2 kg sera żółtego typu Edam
  • jajko
  • 5 łyżek mleka
  • bułka tarta
  • słoiczek konfitury żurawinowej

    Ser pokroić na plastry o grubości 1 cm. Jajko roztrzepać z mlekiem. Ser obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć z obydwu stron do zrumienienia na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z żurawiną.





Komentarze

Popularne posty