Ćwiartki Italii, czyli food truck Ćwierćpizza, Warszawa

Choć moda na food trucki osiągnęła tego roku apogeum, to zjedzenie "przewoźnej" pizzy jest wcale nie łatwe. Tym bardziej w sezonie zimowym, kiedy do jedzenia vel zamawiania na zewnątrz aura bynajmniej nie zachęca. Na szczęście Ćwierćpizza, a raczej jej właściciele, podjęli wyzwanie i niestrudzenie parkują na rogu Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej sprzedając włoski przysmak wypiekany na miejscu. Mimo niesprzyjającej pogody (zacinający deszcz, zimno i mgliście), gdy tylko podeszliśmy o okienka, już ustawiła się za nami kilkuosobowa kolejka. Na 5 różnych rodzajów świeżej pizzy czekaliśmy tylko kilka minut, a dla tego smaku moglibyśmy o wiele więcej...




Zamówiliśmy Margeritę (sos, ser mozzarella) - coś dla lubiących proste a pyszne rozwiązania, Hawajską (sos, ser mozzarella, szynka, ananas) - Capri (sos, ser mozzarella, szynka, pieczarki) - plus za połączenie mozzarelli z pieczarkami zamiast tradyyjnego sera żółtego, Pepperoni (sos, ser mozzarella, kiełbasa pepperoni) - zaskoczyła nas bardzo dobra jakość kiełbasy oraz Chilli (sos, ser mozzarella, kiełbasa pepperoni, papryka chilli, cebula) - coś dla fanów ostrych akcentów, ognisty posmak chilli robi swoje, choć jest jedyną "ostrością" w tej ćwiartce.




Każdy kawałek to pulchne, dość cienkie ciasto i pyszny sos pomidorowy. Dodatkowo do każdego kawałka wybraliśmy pojemniczek czosnkowego, który według mnie był trochę za rzadki.

Ćwierćpizza to świetna alternatywa smakowa i cenowa dla sieciowych pizzerii. Warta polecenia nie tylko prawdziwym fanom włoskiego placka, ale i amatorom jedzenia typu fast. Polecamy!

Ocena ogólna: 8/10

Adres: Swiętokrzyska / Marszałkowska, Warszawa
Witryna: https://www.facebook.com/cwiercpizza
Zakres cen: 5-15zł.


Komentarze

Popularne posty