Cukierki handmade, czyli Manufaktura Cukierków, Warszawa

Przejeżdżając na rolkach Nowym Światem, zatrzymał nas (dosłownie, szybkie wymuszone hamowanie) niesamowity, słodki zapach z dzieciństwa. Szybko znaleźliśmy jego źródło - Manufakturę Cukierków. W środku sporo osób, mnóstwo słodkości, kolorowy wystrój i miejsce produkcji za szybą - można tu oglądać na żywo, jak powstają owe cukierki. Wybór mimo wszystko nie jest duży - to raczej smaki, a nie wygląd czy pomysły są zróżnicowane. Zjemy tu głównie karmelki i lizaki (jak to w tematycznym królestwie była - także z karmelu).




Możemy kupić karmelkowy miks (także w postaci tęczowego lizaka) lub zdecydować się na konkretne smaki. My wybraliśmy foliowy rożek z trzema smakami, z których najbardziej smakował mi jagodowy, a M. (bez zaskoczenia) - truskawkowy. Fanatycy słodkości zjedzą na pewno kilka cukierków, ale ci "niskozasłodzeni" skończą na jednym. ;)




Adres: Nowy Świat 21, Warszawa


Witryna: www.manufaktura-cukierkow.pl/
Zakres cen: 5-15zł. 

Komentarze

  1. Każdy z nas uwielbia zjeść coś słodkiego. W sklepach mamy masę przeróżnych słodyczy, niestety są one powtarzalne, nie mają w sobie czaru. Taki czar mogą nam dać słodycze wykonane przez rękodzielników z dbałością o jakość wykonania oraz jakość produktów wykorzystanych do produkcji. Polecam takie słodycze od Polskich rękodzielników. Polecam zajrzeć na : https://artistroom.pl/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty