Salsiccia, czyli farfalle z kabanosem
I znowu wracamy do mojej ukochanej kuchni włoskiej. Tym razem połączyłam ją znowu z naszą rodzinną. Tym razem danie dla mięsożerców, a szczególnie amatorów polskiego specjału, jakim jest kabanos.
Farfalle z kabanosem w pomidorach
Składniki:
- opakowanie makaronu wstążki
-trzy pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 100ml domowego przecieru pomidorowego
- duża biała cebula
- zioła prowansalskie
- łyżka keczupu
- dwie łyżeczki oliwy z oliwek
- 100g żółtego sera
- wa cienkie kabanosy
- sól
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni smażymy pokrojone w kostkę warzywa z pokrojonymi w drobne kostki kabanosami, a następnie dokładamy makaron, keczup i przyprawiamy. Dusimy pod przykryciem kilka minut, a następie dodajemy ser. Przed podaniem jeszcze posypujemy ziołami.
Farfalle z kabanosem w pomidorach
Składniki:
- opakowanie makaronu wstążki
-trzy pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 100ml domowego przecieru pomidorowego
- duża biała cebula
- zioła prowansalskie
- łyżka keczupu
- dwie łyżeczki oliwy z oliwek
- 100g żółtego sera
- wa cienkie kabanosy
- sól
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni smażymy pokrojone w kostkę warzywa z pokrojonymi w drobne kostki kabanosami, a następnie dokładamy makaron, keczup i przyprawiamy. Dusimy pod przykryciem kilka minut, a następie dodajemy ser. Przed podaniem jeszcze posypujemy ziołami.
Komentarze
Prześlij komentarz