Ideal makaroni, czyli o durum słów kilka
Przy okazji współpracy z firmą Malma, postanowiłam zgłębić nieco temat makaronów. Tak dobrze przyjęty u nas, uznany od lat produkt kryje w sobie wiele dobrego. Choć przez pewien okres kojarzył się z kalorycznością, dziś dietetycy znów przywracają go do łask. Pasta to także główna pozycja menu w wielu restauracjach, a nazwy popularnych rodzajów makaronów zna niemal każdy. Dziś trochę o pszenicy durum od strony technicznej.
Na zdjęciu makaron spaghetti firmy Malma
W marketach kusi nas wiele odmian makaronów w jak najniższych cenach. Jednak zanim damy się przekonać reklamie, sięgnijmy po opakowanie i przeczytajmy etykietę. Zwykła pszenica? Lepiej odłożyć taki produkt z powrotem na półkę i poszukać tego zawierającego mąkę durum.Te kilka złotych więcej to inwestycja nie tylko w naszą figurę i smak posiłku, ale przede wszystkim w to co bezcenne zdrowie. Makarony z pszenicy durum to nie tylko lepszy smak, ale i wygląd - podczas gdy te ze zwykłej potrafią być nawet szarawe, durum ma jasnożółty kolor. Co ważne - makaron nie skleja się i jest dużo bardziej twardy.
Na zdjęciu makaron spaghetti firmy Malma
W marketach kusi nas wiele odmian makaronów w jak najniższych cenach. Jednak zanim damy się przekonać reklamie, sięgnijmy po opakowanie i przeczytajmy etykietę. Zwykła pszenica? Lepiej odłożyć taki produkt z powrotem na półkę i poszukać tego zawierającego mąkę durum.Te kilka złotych więcej to inwestycja nie tylko w naszą figurę i smak posiłku, ale przede wszystkim w to co bezcenne zdrowie. Makarony z pszenicy durum to nie tylko lepszy smak, ale i wygląd - podczas gdy te ze zwykłej potrafią być nawet szarawe, durum ma jasnożółty kolor. Co ważne - makaron nie skleja się i jest dużo bardziej twardy.
Komentarze
Prześlij komentarz