KONKURS - wyślij przepis i wygraj zestaw noży SWISS LINE!
Mam przyjemność zaprosić Was do nowego konkursu kulinarnego. Od razu przejdę do konkretów.
1. Do wygrania jest zestaw 5-ciu noży z powłoką ceramiczną firmy SWISS LINE, w oryginalnym opakowaniu. Jestem szczęśliwą posiadaczką takiego zestawu i muszę powiedzieć, że to konieczność dla każdej osoby lubiącej gotować, a więc i ciąć, szatkować, kroić, obierać, porcjować, wykrawać...
2. ZADANIE: Wyślij swój ulubiony przepis kulinarny zawierający zdrowy składnik na mail: cudfood@gmail.com lub wpisz go w komentarzu pod tym postem. Może to być zarówno śniadanie, danie główne, jak i deser. Mile widziane zdjęcia. :)
3. Konkurs trwa od dziś (04.10.2014), a przepisy możecie nadsyłać do 12.10.2014 do godz. 24:00. Wyniki podam dzień później.
Najlepsze przepisy opublikuję na Cud Food.
Zapraszam do udziału.
Powodzenia!
1. Do wygrania jest zestaw 5-ciu noży z powłoką ceramiczną firmy SWISS LINE, w oryginalnym opakowaniu. Jestem szczęśliwą posiadaczką takiego zestawu i muszę powiedzieć, że to konieczność dla każdej osoby lubiącej gotować, a więc i ciąć, szatkować, kroić, obierać, porcjować, wykrawać...
2. ZADANIE: Wyślij swój ulubiony przepis kulinarny zawierający zdrowy składnik na mail: cudfood@gmail.com lub wpisz go w komentarzu pod tym postem. Może to być zarówno śniadanie, danie główne, jak i deser. Mile widziane zdjęcia. :)
3. Konkurs trwa od dziś (04.10.2014), a przepisy możecie nadsyłać do 12.10.2014 do godz. 24:00. Wyniki podam dzień później.
Najlepsze przepisy opublikuję na Cud Food.
Zapraszam do udziału.
Powodzenia!
Biorę udział, pozdrawiam ! Kasia
OdpowiedzUsuńPrzesylam przepisa na BIRYANI z kurczakiem. Jest to przepis,ktory moja mama nauczyla sie od tesciowej,ktora jest z Pakistanu.
OdpowiedzUsuńW miseczce mieszamy czosnek,garam masala,curry,chilli,imbir kardamon,kmin rzymski ( po łyżeczce ) i 100 ml jogurtu naturalnego. Mieszamy z dowolnymi częściami kurczaka ( 1kg ) i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Ryż Basmati obsmażamy w oleju 2 minutki i zalewamy dwukrotną ilością wody.
Dodajemy kmin rzymski,cynamon, ziarno pieprzu czarnego ( po 1/2 łyżeczki ), 10 ziaren kardamonu, szczyptę garam masala, 2 goździki, sól wg uznania. Zagotować 7-10 minut i odstawić by powoli pęczniał. Dodać groszek zielony z puszki.
Kurczaka należy obsmażyć kilka minut, zalać wodą, dodać garam masala 1 łyżkę i rozgotować by się rozpadał w rękach.
Oddzielone mięso od kości dodajemy do ryżui mieszamy. Podajemy z jogurtem lub tzatzykami.
Nie potrafię się zdecydować, który przepis wybrać. Czy można wysłać więcej niż jeden:)?
OdpowiedzUsuńZawsze można - im więcej tym lepiej :)
Usuń