Och, Camembert... czyli bułka zapiekana z serem
Jak prosto z zimnego śniadania zrobić ciepłe, chrupiące, najlepiej z ciągnącym serem... Wystarczy odpowiednio dobrane składniki włożyć na chwilę do piekarnika. Jak by nie patrzeć, październik już trwa, a chłodne powietrze daje się we znaki szczególnie tym z nas, którzy są podatni na przeziębienia. Dlatego ciepłe, pachnące śniadanie może być nie tylko termoforem dla wnętrza organizmu, ale i powodem, dla którego chętniej wstaniemy z wygrzanego łóżka.
Bułki zapiekane z Camembertem
Składniki:
- kilka plastrów Camemberta
- bułka fińska z ziarnami
- kilka plasterków cebuli
- dwa plastry pomidora malinowego
- majonez
- oliwa z oliwek
- pieprz kolorowy
Bułkę rozkrawamy na połowę. Na każdej kromce kładziemy po kolei: majonez, pomidor, ser, cebulę, skrapiamy oliwą oraz posypujemy pieprzem. Wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na 3 minuty.
Bułki zapiekane z Camembertem
Składniki:
- kilka plastrów Camemberta
- bułka fińska z ziarnami
- kilka plasterków cebuli
- dwa plastry pomidora malinowego
- majonez
- oliwa z oliwek
- pieprz kolorowy
Bułkę rozkrawamy na połowę. Na każdej kromce kładziemy po kolei: majonez, pomidor, ser, cebulę, skrapiamy oliwą oraz posypujemy pieprzem. Wkładamy do rozgrzanego na 200 stopni piekarnika na 3 minuty.
Komentarze
Prześlij komentarz