Cocina Latina, czyli omlet z salsą meksykańską
Wbrew pozorom to wcale nie odbywający się w Warszawie Festiwal Latino skłonił mnie do przyrządzenia czegoś na styl Ameryki Łacińskiej, ale po prostu impuls. Smaczny, błyskawiczny i pożywny - omlet jest idealnym pomysłem na śniadanie. Dzisiejszy przepis jest łatwy do " międzynarodowego modyfikowania" ☺. Zamiast salsy możemy dać pesto, mozzarellę i bazylię (po włosku), fetę i ogórka (po grecku) czy oscypka i kiełbasę (po góralsku). Ile kuchni, tyle możliwości.
Omlet z salsą meksykańską
* 3 jajka,
* łyżeczka mąki
* 1 pomidor podłużny,
* plasterki pieczarki
* 1/2 cebuli,
* sos Salsa Mexicana Folwark
* sól, pieprz
* 2 łyżki oliwy
Pomidora pokroić. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę.
Jajka wbić do miski, przyprawić, dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę, i warzywa. Zalać jajkami, smażyć na średnim ogniu aż jajko się zetnie. Polać sosem.
Omlet z salsą meksykańską
* 3 jajka,
* łyżeczka mąki
* 1 pomidor podłużny,
* plasterki pieczarki
* 1/2 cebuli,
* sos Salsa Mexicana Folwark
* sól, pieprz
* 2 łyżki oliwy
Pomidora pokroić. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę.
Jajka wbić do miski, przyprawić, dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę, i warzywa. Zalać jajkami, smażyć na średnim ogniu aż jajko się zetnie. Polać sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz