Little bit fit, czyli ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej
Kiedy moja siostra bierze się za pichcenie, jedno jest pewne - będzie zdrowo. I taki przede wszystkim jest dzisiejszy przepis. Ponadto efekt jest smaczny i... słodki. Stanowi też niepodważalny dowód na to, że w kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Ciasto z kaszy jaglanej? Proszę bardzo!
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dodajemy do niej resztę składników i miksujemy na gładką masę. Całość przekładamy do silikonowej formy i
pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Składniki na polewę mieszamy i polewamy ciasto.
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej
Składniki:
Ciasto
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 3 łyżki miodu
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 banany
Polewa
- 2 łyżeczki kakao
- trochę mleka
- łyżeczka miodu
Komentarze
Prześlij komentarz