Gorący sycący, czyli hot-dog w wersji serowej
Historia hot-doga sięga daleko, bowiem aż XV wieku. Wtedy to we Frankfurcie nad Menem prawdopodobnie powstała pierwsza parówka. Dziś wariacji na temat najpopularniejszego zastosowania parówki i pieczywa jest wiele. I choć może się to wydawać paradoksalne, "gorący pies" dostępny jest już w niejednym miejscu w Polsce w wersji... wege. Pozostańmy jednak przy tej standardowej, z typowym "jamnikiem" w środku.
Hot-dogi w wersji z serem
Składniki:
2 długie bułki
ser żółty
2 parówki
ogórek
sałata
cebula
ketchup
Sposób przygotowania
Parówki
ugotować. Bułki opiec, naciąć wzdłuż i posmarować w
środku ketchupem. Do środka włożyć parówkę, ser, do tego pokrojone warzywa.
Wszystko polać Eemuladą. Podawać na gorąco.
Muszę ograniczyć spożywania fast-foodów :)
OdpowiedzUsuń