Kombinacje na kolację, czyli penne z bakłażanem i sosem barbecue z pesto
Choć sos barbecue kojarzy się (szczególnie w tym okresie) z grillowaniem, to i do gotowanych potraw pasuje idealnie. Jak się okazało, również dobrze komponuje się z gotowanym bakłażanem i młodym selerem. Jeśli więc macie ochotę na coś niestandardowego w smaku, do dzieła!
W przepisie użyłam sosu BBQ firmy Folwark.
Penne z bakłażanem i sosem barbecue z pesto
W przepisie użyłam sosu BBQ firmy Folwark.
Penne z bakłażanem i sosem barbecue z pesto
Składniki:
- 300g makaronu penne
- 1 młody seler z natka
- 1 bakłażan
- sos pesto zielony
- sos Barbecue
- sól
- ulubiona oliwa smakowa
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na
opakowaniu. Bakłażana i seler razem z nacią opłukać i pokroić w ćwiartki, posolić i gotować ok. 20 minut. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą aby
pozbawić go goryczy i grillować razem z cukinią. Ugotowany gorący
makaron wymieszać z pesto, sosem barbecue i warzywami. Doprawić solą i oliwą.
Komentarze
Prześlij komentarz