Tradycja zaklęta w zupie, czyli pomidorowa z kaszą jaglaną

 Za dziecięcych lat makaron do zupy pomidorowej był podstawą. Tym bardziej zdziwiłam się, kiedy odkryłam jej smak połączony z kaszą jaglaną. Nie powiem, żeby kasza godnie zastąpiła makaron - to raczej zdrowa odmiana, którą po prostu warto wypróbować. Tradycyjnej pomidorowej nie można też odmówić ryżu - dodatki są kwestią przyzwyczajeń i smaku, a przecież każdy ma swoje.


 
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną 

Składniki:
- 2 litry bulionu warzywnego
- słoik domowego przecieru z pomidorów
- pietruszka
- 100g kaszy jaglanej
-sól morska, pieprz

Do zagotowanego bulionu dodajemy przecier oraz kaszę. Gotujemy ok. 15 minut, pod koniec oddajemy pietruszki i przyprawiamy.




Komentarze

Popularne posty