La cena italiana, czyli ciabatta z pieczarkami i lollo

Wczoraj upiekłam ciabatty, a dziś czas te, które zostały, przybrać i skonsumować. Można do niej dodać co tylko dusza zapragnie. Zanim jednak pieczywo zniknie z powierzchni stołu pamiętajmy, żeby nie łączyć pomidora z ogórkiem - wtedy czerwony król jednej z nieskomplikowanych gier słownych traci drogocenną witaminę C. Reszta chwytów dozwolona. :)

Ciabatta na zielono z pieczarkami i sałatą lollo

 Składniki (na 1 porcję):
 - średnia ciabatta
- dwie pieczarki świeże
- pół łyżeczki majonezu domowego
- szczytpa bazylii
- pięć plasterków ogórka
- szarpana sałata lollo
- oliwa z oliwek

Ciabattę kroimy na pół, przyprawiamy oliwą i bazylią. Nakładamy ogórka sałatę i świeże pieczarki. Smarujemy majonezem i gotowe.






Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty