Zdrowsza wersja sajgonek, czyli spring rolls z tofu
- Zbliża się wiosna, czas więc na lżejsze i bardziej letnie smaki. Spring rolls to popularna przystawka kuchni chińskiej (choć znana już w całej Azji i wielu krajach Europy), niejednokrotnie z powodzeniem zastępująca pełnoprawny obiad.
.
Spring rolls z tofu - * 1 czerwona cebulka
- * 2-3 łyżki oleju
- * 1 łyżka startego imbiru
- * 2 ząbki czosnku
- * 1 żółta cebula
- * 150g tofu naturalnego
- * 1/2 łyżeczki chili w proszku
- * 2 łyżki sosu sojowego
- * 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- * sok z połowy limonki
- * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- * papier ryżowy
- * łyżeczka majonezu Folwark
.
Komentarze
Prześlij komentarz