Indyjske odkrycia, czyli Bombay Biryani Noodles
Na wyczarowanie tego dania poświęcicie mniej więcej 20 minut, a efekt może naprawdę pozytywnie zaskoczyć :-) Najbardziej wyrazistą nutę smakową nadaje tu moje nowe odkrycie - Bombay Biryniani z Domu Przypraw, czyli mieszanka przypraw do dań tradycyjnej kuchni indyjskiej, głównie tych z ryżem, ale świetnie sprawdzi się również z makaronem.
Bombay Biryani Noodles
Cebulę i czosnek kroimy drobno, podsmażamy na patelni. Warzywa kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju, dodajemy mięso. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, dorzucamy do warzyw. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i bulion, smażymy ok. 15 minut.
.
Bombay Biryani Noodles
- 300g mięsa z indyka (ugotowanego, pokrojonego w kostkę)
- pietruszka (korzeń)
- 1 duża marchewka
- 1 duży por
- cebula
- 5 dużych pieczarek
- 5 liści kapusty włoskiej
- puszka kiełków fasoli mung
- 3 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- makaron pszenny jajeczny
- 200ml bulionu
- Bombay Biryniani
- kurkuma
.
Komentarze
Prześlij komentarz