Syberyjskie pierogi w sercu lasu, czyli Barek na Dakowie, Warszawa (Wesoła)

W słoneczne weekendy położony w szczerym lesie Barek na Dakowie przeżywa prawdziwe oblężenie. Ilość rowerów zaparkowanych przed miejscem zaskakuje, a jest i belka, przy której można "zaparkować" także konia. :-) Bar jest przyjazny psom - przed wejściem stoi miska z wodą. Klimatyczne, utrzymane w drewnianym, swojskim stylu wnętrze i kilkanaście stolików ustawionych w dwóch ogródkach na zewnątrz. W menu znajdziemy m.in. barszcz, kiełbasę smażoną (możemy też sami upiec ją na ognisku), chleb ze smalcem czy hit Baru na Dakowie - syberyjskie pierożki z mięsem, czyli pielmieni; do tego duży wybór piw, a zimą - grzane piwo i wino.







Zamówiliśmy smaczną smażoną kiełbaskę z frytkami i pierogi z dziczyzną. Pierogi domowej roboty, z wyrazistym farszem i idealną grubością ciasta, są zdecydowanie daniem nr 1 w menu Barku. 


                                                                                  *
Barek na Dakowie to świetne miejsce dla rodzin z dziećmi, amatorów nordic walkingu (bar jest położony na szlakach NW), czy osób chcących po prostu zjeść coś dobrego lub napić się dobrego piwa ze znajomymi. Warto pamiętać, że Barek działa tylko w weekendy i ominęła go moda na wege ;-) Nie dajcie się jednak zwieść niepozornemu, krótkiemu menu - da się tutaj dobrze i bardzo smacznie zjeść, a do tego spędzić czas w miłej atmosferze i to na świeżym powietrzu.


Ocena ogólna: 8,5/10

Adres: Daków 1, Wesoła, Warszawa
Witryna: http://www.bareknadakowie.pl
Zakres cen: 15-30zł. 

Komentarze

Popularne posty