Z nutą Libanu, czyli ziemniaczki z hummusem i kolendrą
Choć pierwsze duże partie naszego młodego ziemniaka mają być dostępne w czerwcu, to na targach warzywnych i bazarkach już możemy napotkać to warzywo w najlepszej, czyli wiosenno-letniej wersji. Warto zwrócić uwagę, że ziemniaki oferowane nam jako "wczesne" to zupełnie coś innego niż "młode". Te drugie można najprościej rozpoznać po ocierającej się skórce. Mimo że pewnie prawie każdy z nas uważa, że nie ma nic lepszego niż młode ziemniaczki z koperkiem i mizerią, to postanowiłam wprowadzić trochę nowości - kartofelki idealnie zgrały się z pysznym hummusem z suszonym pomidorem z Hummus House i kolendrą. Spróbujcie, nie pożałujecie :-)
Ziemniaczki z hummusem i kolendrą
Składniki:
Ziemniaczki szorujemy, wycieramy, smarujemy oliwą połączoną z rozgniecionym czosnkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do
180 stopni do miękkości. Następnie mieszamy z hummusem i parmezanem, doprawiamy i posypujemy kolendrą.
Ziemniaczki z hummusem i kolendrą
Składniki:
- 1kg młodych ziemniaczków
- kolendra
- hummus z suszonym pomidorem
- 50g szklanki parmezanu
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz