Z nutą Libanu, czyli ziemniaczki z hummusem i kolendrą

Choć pierwsze duże partie naszego młodego ziemniaka mają być dostępne w czerwcu, to na targach warzywnych i bazarkach już możemy napotkać to warzywo w najlepszej, czyli wiosenno-letniej wersji. Warto zwrócić uwagę, że ziemniaki oferowane nam jako "wczesne" to zupełnie coś innego niż "młode". Te drugie można najprościej rozpoznać po ocierającej się skórce. Mimo że pewnie prawie każdy z nas uważa, że nie ma nic lepszego niż młode ziemniaczki z koperkiem i mizerią, to postanowiłam wprowadzić trochę nowości - kartofelki idealnie zgrały się z pysznym hummusem z suszonym pomidorem z Hummus House i kolendrą. Spróbujcie, nie pożałujecie :-)





Ziemniaczki z hummusem i kolendrą

Składniki:
Ziemniaczki szorujemy, wycieramy, smarujemy oliwą połączoną z rozgniecionym czosnkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości. Następnie mieszamy z hummusem i parmezanem, doprawiamy i posypujemy kolendrą.

Komentarze

Popularne posty