Włoska kieszonka, czyli ciabatta z pieczarkami i serem
Ciabatta to takie pieczywo, które pozostawia spore pole do popisów kulinarnych. Można nafaszerować ją mięsem i uzyskać pełnoprawny obiad, podać w wersji wegetariańskiej z nadzieniem lub - po prostu - maczać samą w oliwie z oliwek. Pachnąca, chrupiąca, ze sporymi dziurkami w miąższu, ciabatta najczęściej używana jest do kanapek, z których najbardziej znaną jest panino.
Ciabatta z pieczarkami i serem
Składniki:
- dwa chlebki ciabatta
- 50g sera Edam
- 200g pieczarek
- 8 plastrów pomidora
- kilka krążków cebuli
- sos kebab-gyros ostry Folwark
- sałata
Chlebki rozkrawamy, smarujemy sosem i wkładamy warzywa z serem. Pieczemy 10 minut w temperaturze 150 stopni.
Ciabatta z pieczarkami i serem
Składniki:
- dwa chlebki ciabatta
- 50g sera Edam
- 200g pieczarek
- 8 plastrów pomidora
- kilka krążków cebuli
- sos kebab-gyros ostry Folwark
- sałata
Chlebki rozkrawamy, smarujemy sosem i wkładamy warzywa z serem. Pieczemy 10 minut w temperaturze 150 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz