Wiener roll, czyli serowe rolki z parówką
Choć typowa parówka kojarzy się głównie z menu dziecięcym (a kontrowersji i wątpliwości związanych z karmieniem najmłodszych parówkami), to większość dorosłych wcina je z nie mniejszym smakiem. Jestem zwolenniczką jedzenia "średnio zdrowych" produktów od czasu do czasu, choć na rynku można wyszukać naprawdę przyzwoitej jakości parówki.
Do tego typu dań świetnie nada się ser Podlaski z lekko pikantną nutą i odrobinę kwaśnym smakiem.
Serowe rolki z parówką
Składniki:
Z mąki, mleka i jajek przygotować lejące się ciasto, usmażyć naleśniki. Zawinąć w nie parówki, na wierzch położyć pokrojonego pomidor i tymianek, następnie wszystko owinąć serem.
Podawać na ciepło.
Do tego typu dań świetnie nada się ser Podlaski z lekko pikantną nutą i odrobinę kwaśnym smakiem.
Serowe rolki z parówką
Składniki:
- 3 łyżki mąki
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- kilka parówek z szynki
- duży pomidor
- sól
- tymianek
- ser Podlaski MSM Mońki
Komentarze
Prześlij komentarz